RSSFeed Besar Asal Merah Kuning Hijau Biru Terang Sederhana ="Gelap" OKU Help
TAHNIAH >> Hospital Kulim telah mendapat Persijilan Akreditasi daripada MSQH untuk tempoh 4 tahun (2015 hingga 2019), Pengiktirafan Hospital Rakan Bayi untuk tempoh 3 tahun (4 Disember 2014 - 3 Disember 2017), Pensijilan GMP (Good Manufacturing Practises) untuk tempoh 4 tahun (27 Oktober 2016 - 26 Oktober 2019), Pensijilan HALAL daripada JAKIM untuk tempoh 3 tahun (1 Jun 2015 hingga 31 Mei 2017) dan Pensijilan BESS (Bersih, Selamat, Sihat) daripada JKN Kedah untuk tempoh 4 tahun (25 September 2016 - 24 September 2019) serta penganugerahan Sijil MESTI dari 24 Februari 2017 hingga 26 Oktober 2019
Home / Bantuan

Bantuan Dan Sokongan

Navigasi Menu

Portal Hospital Kulim menggunakan navigasi menu untuk menjimatkan penggunaan ruang hadapan portal. Anda hanya perlu melalukan tetikus pada menu berkenaan untuk membolehkan menu membuka sub-sub menu yang disediakan mengikut kategori.Sila klik pada sub menu yang berkenaan untuk membuka/membaca maklumat yang disediakan.

 

Adobe Acrobat Reader

Anda memerlukan Adobe Acrobat Reader untuk membuka/membaca penerbitan/borang yang dimuat turun dari laman ini. Jika komputer anda tidak mempunyai perisian ini, sila klik SINI dan installkan perisian tersebut ke dalam komputer anda.
 

Kemudahan Penterjemahan Web

Sebagai usaha Hospital Kulim menyediakan kemudahan navigasi yang baik dan mesra pengguna, portal ini turut mengambilkira mereka yang lebih selesa untuk melayari portal ini dengan bahasa-bahasa lain selain Bahasa Malaysia. Oleh itu, Portal ini menyediakan pautan kepada enjin penterjemahan web yang menterjemahkan secara automatik kepada bahasa-bahasa yang terpilih sahaja. Anda hanya perlu memilih bahasa yang anda inginkan. Walaubagaimanapun, Hospital Kulim tidak bertanggungjawah terhadap sebarang alih bahasa yang tidak menepati maksud yang sebenar. Kandungan rasmi hanya pada portal asal yakni dalam Bahasa Malayu.

 

W3C Disability Access

 

Laman Web Hospital Kulim menyediakan kemudahan untuk capaian Orang Kurang Upaya (OKU) / Disability Access.

A) Pengguna cacat penglihatan;

 • Dapatkan IE Page Reader di sini.
 • Sebelum anda boleh menggunakan komponen ini, anda harus memuat turun MS Speech API.
 • Jika anda menggunakan Windows2000, besar kemungkinan sistem anda sudah memiliki komponen ini.
 • Anda juga perlu memuat turun sekurang-kurangnya satu Speech engine.
 • Speech engine adalah 'suara' seseorang lelaki atau perempuan, yang akan bercakap dalam Bahasa Inggeris atau bahasa-bahasa lain.
 • Untuk arahan selanjutnya bagi menggunakan komponen ini, sila klik di sini.

B) Pengguna buta warna;
 • Bagi pengguna buta warna, terdapat beberapa pilihan warna disediakan di ruangan atas setiap halaman Laman Web Hospital Kulim.
 • Pengguna boleh memilih warna daripada seleksi warna yang diberikan dan warna templet Laman Web Hospital Kulim akan berubah serta-merta.

C) Pengguna warga tua;
 • Bagi pengguna warga tua, Laman Web Hospital Kulim ada menyediakan kemudahan pilihan saiz teks yang berbeza.
 • Pilihan saiz teks tersebut dipaparkan di ruangan atas setiap halaman Laman Web Hospital Kulim.
 • Pengguna boleh memilih samada untuk memilih saiz teks yang lebih besar atau lebih kecil, mengikut kesesuaian.

 

Versi Mobile

Untuk  menggunakan kemudahan ini, anda hanya perlu menaip http://hkulim.moh.gov.my dan anda boleh melayari laman ini dalam versi mobile yang lebih ringkas.

 

Utility Awam

Ikon-ikon untuk capaian terus ke kemudahan penghantaran maklumat yang disediakan untuk  anda mendapatkan perkhidmatan di hospital ini turut disediakan untuk anda. Anda hanya perlu klik pada ikon mengikut servis yang anda mahukan dan mengisi maklumat yang diperlukan. Pihak hospital Kulim akan mengambil tindakan yang seterusnya.

 

Carian Direktori Staf Hospital

Laman ini juga menyediakan kemudahan carian untuk mencari maklumat perhubungan staf hospital. Anda hanya perlu memasukkan nama staf dan engin carian akan mendapatkan maklumat untuk anda.

 

Login Ke Email MOH*Cube KKM

Laman ini menyediakan kemudahan kepada warga KKM untuk login terus ke email KKM.

 

Arkib

Bagi memudahkan pengguna mendapatkan artikel terdahulu, laman ini turut menyediakan kemudahan arkib yang boleh dicapai melalui Navigasi Menu : Artikel -> Arkib.

 

RSS Feed

Bagi pengguna yang ingin melanggan terus artikel dari laman ini, anda hanya perlu klik pada ikon  RSS dan klik pada Subcribe to this feed.

 

Jika anda menghadapai sebarang masalah semasa melayari laman ini, sila hubungi Unit IT Hospital Kulim di talian 04-4272733 ext 3141 atau email kepada webmaster_hkulim@kdh.moh.gov.my.

 

 

 

 

 


Hakcipta Terpelihara@2012 - Unit Teknologi Maklumat, Hospital Kulim
Tarikh Kemaskini : 25 Ogos 2021 | 16 Muharram 1443H

Hospital Kulim, Lebuh Hi-Tech, 09090 Kulim, Kedah Darul Aman | Tel: 04-427 2733 Fax: 04-490 0760

Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Notis Hakcipta | Penafian | Hubungi Kami

Paparan Terbaik :
IEMF GC"
Dengan Resolusi 1024 x 768